Dit is ons verhaal


Geraardsbergen, stad van de drie M's (Mattentaart, Manneken Pis en de Muur) daagt alle wandelavonturiers uit voor een sportieve Flanders Trails, waarbij je 6 uur stapt. De eerste 4u30 mag je je verwachten aan een natuurrijke luswandeling van 8 km, het laatste anderhalf uur beklim je zoveel als mogelijk de beruchte Muur over een afgesloten omloop van 2 km. Dit met passage op de Markt, rond het historisch stadhuis om daarna de beklimming aan te gaan langs de bonkige kasseistenen van de Vesten, over De Muur en langs de O-L-V kapel op de Oudenberg.
 De legendarische Muur

De Muur, de kasseiweg op de Oudenberg, de heuvel waartegen het stadscentrum van Geraardsbergen is gebouwd.  Met zijn 1075 meter lang, zijn steile helling en zijn bonkige schots en scheefse kasseien is de legendarische Muur van Geraardsbergen een echte klassieker in het wielermilieu.  De klim met een stijgingspercentage van 20% staat als één van de moeilijkste beklimmingen van Vlaanderen bestempeld en is vaak scherprechter in menig wielerwedstrijd. 

De klim begint bij de oevers van de Dender en bestaat uit vier delen; het eerste deel loopt door het centrum langs de markt van Geraardsbergen. Iets hogerop bereik je de Vesten. De echte Muur moet dan nog beginnen. Na de Vesten wandel je rechts de Oudenbergstraat op. Hier wordt het pas echt steil en is het zaak het goede kasseispoor te kiezen. Tot slot sla je bij het 't Hemelrijck rechts nog de kapelmuur op. Een laatste bultje om de resterende energie uit je te persen. Wandel niet rechtdoor de kapel binnen!